Hemp High

Vepa heeft samen met Plantics als eerste ter wereld een collectie stoelen gelanceerd met een kuip van uniek biomateriaal van hennep en hars die volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar is. Iets dat nog niet eerder mogelijk was. Om van het biomateriaal een hoogwaardige stoelkuip te maken hebben we twee jaar intensief samengewerkt.

Nederlandse productie

De collectie, genaamd Hemp, wordt geheel in Nederland geproduceerd en bestaat uit stoelen en barkrukken met diverse onderstellen. Met het verbouwen van de hennepplant wordt meer CO2 opgenomen dan dat er met de productie wordt uitgestoten. De stoelen zijn daarnaast zo ontworpen dat onderdelen eenvoudig te scheiden zijn en materialen eindeloos herbruikbaar.

HEMP HIGH barkruk

Oneindig herbruikbare stoel

Wat deze stoel echt uniek maakt, is dat we hem kunnen shredderen en er weer opnieuw een stoel van maken zonder toevoeging van chemicaliën of andere stoffen. De onderdelen van de stoel zijn zo ontworpen dat ze na gebruik eenvoudig van elkaar gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Hoewel de kuipen in de natuur volledig afbreekbaar zijn, breken we ze liever niet af. Dat is zonde en onnodig. De kuip wordt vermalen en daarna opnieuw geperst. Met dezelfde kwaliteit en eindeloos opnieuw. Wij zijn het enige bedrijf ter wereld waarbij dit mogelijk is zonder dat er nieuwe grondstoffen worden toegevoegd.

Hennep uit de regio

De reststroom van vezels uit de hennepverwerking wordt gebruikt als grondstof om de zitkuip van de stoel mee te maken. Het voordeel van hennep is dat het groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, nauwelijks water nodig heeft en het in Nederland wordt verbouwd. Daarnaast is hennep supersterk én neemt het CO2 op. Hierdoor heeft de productie van de stoel een negatieve CO2-voetafdruk. Er wordt dus meer CO2 opgenomen dan uitgestoten.

Na de oogst worden in de fabriek van Hempflax de vezels uit de hennep gehaald, gehekeld en gekamd. Het resultaat is een dikke, natuurbruine mat, die het basismateriaal vormt voor de stoel. Om de mat in de vorm van de stoel te kunnen persen is het bindmiddel gebruikt dat door Plantics is ontwikkeld.

Previous slide
Next slide
Nico Bakker - DEKAS kantoorservice
Nico Bakker

Verkoop

Wil je meer weten over de Hemp High?

Je kunt ons naast het contactformulier ook bereiken op (0513) 682266, of via de mail naar  verkoop@dekas.nl.

Geheel vrijblijvend

Contactformulier

Geheel vrijblijvend

Contactformulier

Nico Bakker - DEKAS kantoorservice
Nico Bakker

Verkoop

Wil je meer weten over de Hemp-collectie of ben je geïnteresseerd in deze stoel?

Je kunt ons naast het contactformulier ook bereiken op (0513) 682266, of via de mail naar verkoop@dekas.nl.

"Al drie decennia lang een vaste waarde voor 2500+ organisaties rond Heerenveen."

Google-reviews-DEKAS

Op basis van meer dan 60 reviews