Keurmerken

Felt relax

De Felt Relax, uit onze Felt-collectie, is vervaardigd van geperst vilt, gemaakt van PET-flessen die uit de Amsterdamse grachten zijn gerecycled. Het lage model bevat materiaal van 260 flessen, terwijl het hoge model gemaakt is van ten minste 311 flessen.

De Felt Relax: Puur comfort

De naam van onze Felt Relax stoel zegt eigenlijk al alles: deze stoel is ontworpen om optimaal in te kunnen ontspannen. De zitkuip van de Felt Relax is beschikbaar in twee uitvoeringen: met of zonder hoofdsteun. Daarnaast kunt u kiezen uit drie verschillende typen onderstellen.

Red Dot Design Award

Maar er is meer dan alleen het zitcomfort dat de Felt Relax zo bijzonder maakt. Onlangs heeft deze stoel de prestigieuze Red Dot Design Award gewonnen, een erkenning die sinds 1995 wordt toegekend aan producten met een uitzonderlijk design. De jury was vooral onder de indruk van het gebruik van milieuvriendelijke materialen en onze toewijding aan duurzaamheid.

De kussens in de zitting en rugleuning hebben verschillende hardheden en samenstellingen, wat zorgt voor een superieur zitcomfort. Bovendien zorgt het slimme ontwerp van de vilten kuip met zijn verdiepingen en vouwen ervoor dat met minimale materiaalinzet maximale sterkte wordt bereikt.

Gemaakt van Amsterdams grachtenplastic

Vanuit deze gedachte komen Vepa en Plastic Whale samen in actie tegen het plasticprobleem. Plastic Whale by Vepa is circulair kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. Plastic Whale zorgt voor de belangrijkste grondstof: de PET-flessen. Vepa is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en productie van deze circulaire meubellijn.

Waarde-creatie van afval

Het bijzondere van de collectie is dat Plastic Whale de belangrijkste grondstof voor het meubilair zelf uit de grachten vist. Tot op heden zijn er al ruim 150.000 PET-flessen uit het water gehaald. Deze PET-flessen worden vervolgens geüpcycled en gebruikt voor nieuwe producten.

Lokale productie

Vepa onderscheidt zich door alles in eigen lokale fabrieken te produceren. De eigen hout-, plaatstaal-, stalenbuis-, poedercoat-, houtspuit-, stoffering- en eindmontageafdeling vormen een complete productiekring binnen één onderneming. Door dicht bij de afzetmarkt te produceren houden we de afstanden klein en de CO2-uitstoot minimaal.

Previous slide
Next slide
Nico Bakker - DEKAS kantoorservice
Nico Bakker

Verkoop

Wil je meer weten over de stoel Felt Relax?

Je kunt ons naast het contactformulier ook bereiken op (0513) 682266, of via de mail naar  verkoop@dekas.nl.

Geheel vrijblijvend

Contactformulier

Geheel vrijblijvend

Contactformulier

Nico Bakker - DEKAS kantoorservice
Nico Bakker

Verkoop

Wil je meer weten over de Felt-collectie of ben je geïnteresseerd in deze stoel?

Je kunt ons naast het contactformulier ook bereiken op (0513) 682266, of via de mail naar verkoop@dekas.nl.

"Al drie decennia lang een vaste waarde voor 2500+ organisaties rond Heerenveen."

Google-reviews-DEKAS

Op basis van meer dan 60 reviews