Blue Finn

De Blue Finn stoel is een zeer goed stapelbare, multifunctionele stoel met een kunststof zitting en rug van tenminste 85% gerecyclede bluewrap (wikkels voor het steriel houden van medische instrumenten).

Precisie, betrouwbaarheid en optimale hygiëne zijn letterlijk van levensbelang voor ziekenhuizen. De levering van steriele instrumenten voor operatiekamers is daarom ook topprioriteit. Om deze instrumenten steriel te houden worden ze afgedekt met inpakmateriaal, in veel gevallen: bluewrap. En hoewel dit afvalmateriaal niet te voorkomen is, is het verminderen van afval voor ieder ziekenhuis een belangrijk streven.

De Grondstof

Bluewrap bestaat voor 100% uit polypropyleen, zogenoemd meltblown en spunbond homo-polypropyleen. Bluewrap ziet er niet uit als plastic maar eerder als een vezelachtig materiaal. Toch is polypropyleen goed te recyclen. Het vraagt echter wel om een ander recyclingproces dan bijvoorbeeld het recyclen van PET-flessen. Bluewrap wordt gebruik, afgedankt en vervolgens in samenwerking met een afvalverzamelaar ingezameld.

Waarde creëren

Ieder jaar worden er duizenden kg’s aan bluewrap weggegooid. Zonde! Dat vinden de ziekenhuizen en dat vinden wij ook! “Vandaar dat we samen met Bywyd en onze andere ketenpartners gezocht hebben naar een oplossing voor de verwerking van dit restmateriaal.”

Kenmerken

De Blue Finn is onderdeel van een brede collectie stoelen gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Alle meubels worden volledig in de eigen fabrieken in Hoogeveen en Wijchen gemaakt. De stoel is zowel als barkruk, als halfhoge barkruk en als gewone stoel verkrijgbaar.

  • kunststof rug en zitting gemaakt van tenminste 85% gerecyclede Bluewrap
  • 100% recyclebaar
  • stalen draadframe (12 mm) voorzien van poedercoating
  • stapelbaar
  • volledig in de regio gemaakt
Previous slide
Next slide
Nico Bakker - DEKAS kantoorservice
Nico Bakker

Verkoop

Wil je meer weten over de Blue Finn stoel?

Je kunt ons naast het contactformulier ook bereiken op (0513) 682266, of via de mail naar  verkoop@dekas.nl.

Geheel vrijblijvend

Contactformulier

Geheel vrijblijvend

Contactformulier

Nico Bakker - DEKAS kantoorservice
Nico Bakker

Verkoop

Wil je meer weten over de Blue Finn stoel?

Je kunt ons naast het contactformulier ook bereiken op (0513) 682266, of via de mail naar verkoop@dekas.nl.

"Al drie decennia lang een vaste waarde voor 2500+ organisaties rond Heerenveen."

Google-reviews-DEKAS

Op basis van meer dan 60 reviews